Beschrijving

STRAATWEG 142 | AUTHENTIEK HERENHUIS | ZEER RUIM

Pak je kans om te wonen aan de Straatweg in Rotterdam-Hillegersberg, want wie wil daar nou niet wonen? Een ruim en statig herenhuis, waar o.a. de hoge plafonds, de karakteristieke gevel en het originele glas-in-lood door het hele huis zorgen voor de authentieke sfeer. Na de nodige modernisatie heb je een parel in handen, welke uitermate geschikt is voor gezinnen.
De woning is zeer gunstig gelegen, met de Berge Voor- en Achterplas bij wijze van spreken in de voortuin, met alle denkbare voorzieningen. Al fietsend of lopend ben je zo op de Kleiweg met de nodige winkels of in de dorpskern van Hillegersberg en de halte van Tramlijn 4 ligt voor de deur, waardoor het centrum van Rotterdam binnen 15 minuten te bereiken is. 

Indeling

Kelder : Ruime kelder op stahoogte. 

Begane grond:
Entree met vestibule naar gang. Gang met trapopgang, toilet, trapkast met meterkast en toegang tot de kelder. Vanuit de gang een deur naar de afgesloten keuken en twee deuren naar de royale doorzonwoonkamer. De woonkamer is voorzien van openslaande deuren naar het bordes, van waaruit de achtertuin middels een trap is te bereiken. De afgesloten keuken bevindt zich aan de achterzijde van de woning, waar de keukendeur toegang tot het bordes geeft, heeft een wandopstelling en is voorzien van alle benodigde keukenapparatuur. De woonkamer is voorzien van een massief eiken vloer en de wanden van grof granol. 

1e verdieping: 
Overloop met toegang tot drie slaapkamers, de ruime badkamer met doucheopstelling, wastafel en wasmachine aansluiting en een separaat toilet. De ruime slaapkamer aan de achterzijde van de woning is in gebruik als masterbedroom en de ruime slaapkamer aan de voorzijde, welke thans als werkkamer in gebruik is, geeft toegang tot het balkon. Vanwege eerdere dubbele bewoning is de kleinste slaapkamer destijds omgetoverd tot keuken, welke in de toekomst weer in gebruik genomen kan worden als slaapkamer.

2e verdieping:
De derde verdieping is een volwaardige verdieping met nog eens drie ruime slaapkamers. De middelste slaapkamer heeft een lichtkoepel en de dakkapel zorgt voor veel lichtinval en ruimte op de slaapkamer aan de achterzijde van de woning.
Tuin:
Ruime zonnige tuin gelegen op het zuidoosten met een achterom.

Kenmerken